Het Farel

School: Het Farel College is een open christelijke school voor mavo, havo en vwo
Leerlingen: 1300
Medewerkers: 130
Gebouwen: twee 
Het hoofdgebouw van het Farel College staat aan de Paladijnenweg 101 en is een mooi, ruim en modern gebouw. De Academy is ons andere gebouw en staat aan de J.P. Sweelinckstraat 4. Leerlingen gaan vanaf de 2e klas één dag in de week naar de Academy.

Rooster: Wij werken met een 70-minuten rooster: zo heb je tijd voor de les, vragen en huiswerk.

 

Echt Farel:

  • Er is een fijne sfeer. Leerlingen en leraren voelen zich snel thuis bij ons op school. Vraag het gerust eens aan een leerling of leraar.
  • Je kan voor tweetalig onderwijs kiezen op alle afdelingen (mavo, havo en vwo). Dat betekent les in het Engels naast het Nederlands. Wij geloven dat iedere leerling tweetalig onderwijs kan volgen.
  • Extra aandacht voor goed bèta-onderwijs. Zo krijgen alle leerlingen in de onderbouw het vak science. Handig voor als je in de bovenbouw vakken en een profiel gaat kiezen! Je weet dan of bètavakken zoals science, wiskunde en biologie iets voor je zijn omdat je er dan al uitgebreid mee kennis hebt gemaakt.
  • Je start bij ons in het eerste jaar in een brugklas waarbij er ruimte is om te ontdekken of het schooladvies van de basisschool echt passend is. Pas na afloop van dit jaar wordt de keuze gemaakt voor mavo, havo of vwo.
  • In de brugklas heeft iedere klas twee mentoren. We vinden het belangrijk dat de mentor echt aandacht en tijd voor jou heeft en dat is gemakkelijker met een klein groepje. Je ziet beide mentoren meerdere keren per week. De 1 op 1 gesprekjes heb je met ‘jouw’ mentor.
  • Op het Farel College vinden we het belangrijk dat je zelf regie hebt over jouw leerproces. Leerlingen houden twee keer per jaar een portfoliogesprek. Dit gaat niet alleen over je cijfers, maar ook hoe het met je gaat en waar je trots op bent. Dit zijn gesprekken met jou, je ouders/verzorgers en je mentor.
  • Het Farel College besteedt veel aandacht aan leren voor ‘een betere wereld’. Dit doen wij door alle leerlingen een maatschappelijke stage te laten volgen en omdat we ons inzetten voor stichting Edukans. Deze organisatie werkt aan onderwijs voor jongeren in ontwikkelingslanden.
  • We combineren klassikale lessen en zelfstandig leren werken tijdens bijvoorbeeld keuzewerktijd. 
> Meer zien over Farel? Kijk het filmpje over het Farel College.