Het Farel

School: Het Farel College is een open christelijke school voor mavo, havo en vwo
Leerlingen: 1300
Medewerkers: 130
Gebouwen: twee 
Het hoofdgebouw staat aan de Paladijnenweg 101. Dit gebouw is verbouwd en we hebben er een mooier, ruimer en moderner gebouw voor terug gekregen. De Academy is ons andere gebouw en staat aan de J.P. Sweelinckstraat 4. Leerlingen gaan vanaf de 2e klas één dag in de week naar de Academy.

Rooster: Wij werken met een 70-minuten rooster: zo heb je tijd voor de les, vragen en huiswerk.

 

Echt Farel:

  • Er is een fijne sfeer. Leerlingen en leraren voelen zich snel thuis bij ons op school. Vraag het gerust eens aan een leerling of leraar.
  • Tweetalig onderwijs op alle afdelingen (mavo, havo en vwo). Dat betekent les in het Engels naast het Nederlands. Wij geloven dat iedere leerling tweetalig onderwijs kan volgen.
  • Extra aandacht voor goed bèta-onderwijs. Zo krijgen alle leerlingen in de onderbouw het vak science. Handig voor als je in de bovenbouw vakken en een profiel gaat kiezen! Je weet dan of bètavakken zoals science, wiskunde en biologie iets voor je zijn omdat je er dan al uitgebreid mee kennis hebt gemaakt.
  • Het Farel besteedt veel aandacht aan leren voor ‘een betere wereld’. Dit doen wij door alle leerlingen een maatschappelijke stage te laten volgen en omdat we ons inzetten voor stichting Edukans. Deze organisatie werkt aan onderwijs voor jongeren in ontwikkelingslanden.
  • We combineren klassieke klassikale lessen en zelfstandig leren werken tijdens bijvoorbeeld keuzewerktijd. Leerlingen maken een doorlopend portfolio en presenteren zelf hun vorderingen aan ouders en docent tijdens het halfjaarlijkse portfoliogesprek.
> Meer zien over Farel? Kijk het filmpje over het Farel College.