Aanmelden

Wat leuk dat jij kiest voor het Farel College!

Dit jaar was er een vastgestelde aanmeldweek voor het aanmelden van brugklasleerlingen. Deze digitale aanmeldweek liep van 25 t/m 31 maart 2024. Het aanmeldportaal is inmiddels gesloten.  

Is uw zoon/dochter nog niet aangemeld bij een middelbare school? Neem dan contact op met de basisschool van uw kind om de mogelijkheden te bespreken. 

Procedure aanmelding en inschrijving

Leerlingen die hebben gekozen voor het Farel College worden geplaatst in een mavo/havo-, havo/vwo- of een vwo-brugklas. Hierbij houden we rekening met:

      • het advies van de basisschool;

      • het onderwijskundig rapport;

      • de wens van de leerling en de ouders. Leidend voor de plaatsing van een leerling is het advies van de basisschool. In twijfelgevallen spreken we met de basisschool en met de ouders.

In Amersfoort is er voor alle leerlingen vanuit het basisonderwijs voldoende plaats op de middelbare scholen. Om ongewenste fluctuaties te voorkomen is afgesproken dat de scholen niet meer leerlingen toelaten dan waarvoor er ruimte is in de school. Lees hier de Procedure aanmelding en inschrijving 2024/2025.

Meer informatie over het aanmelden VO in de regio Eemland vind je op vanbasisnaarbrug.nl

Aanmelden leerjaar 2 of hoger

Wil je instromen in leerjaar 2 of hoger? Vul dan dit formulier zij-instromers in. 

Vragen
Als je nog vragen hebt, neem dan gerust contact op met Tim Snelting, afdelingsleider brugklas via sneltingt@farel.nl of 033 4229020.