Aanmeldprocedure

Kies je voor het Farel College? Wat ontzettend leuk. Je bent van harte welkom! Maar.., wat moet je nu doen?

Dit jaar is er een vastgestelde aanmeldweek voor het aanmelden van brugklasleerlingen. Tussen 25 maart en 31 maart 2024 kunt u uw zoon/dochter digitaal aanmelden bij onze school via Leerlinq. Hierover komt binnenkort meer informatie beschikbaar op deze website.

Leerlingen die hebben gekozen voor het Farel College worden geplaatst in een mavo/havo-, havo/vwo- of een vwo-brugklas. Hierbij houden we rekening met:

      • het advies van de basisschool;
      • het onderwijskundig rapport;
      • de wens van de leerling en de ouders. Leidend voor de plaatsing van een leerling is het advies van de basisschool. In twijfelgevallen spreken we met de basisschool en met de ouders.

Procedure aanmelding en inschrijving

In Amersfoort is er voor alle leerlingen vanuit het basisonderwijs voldoende plaats op de middelbare scholen. Om ongewenste fluctuaties te voorkomen is afgesproken dat de scholen niet meer leerlingen toelaten dan waarvoor er ruimte is in de school. Lees hier de Procedure aanmelding en inschrijving 2024/2025.

Meer informatie over het aanmelden VO in de regio Eemland vind je op vanbasisnaarbrug.nl

Vragen
Als je nog vragen hebt, neem dan gerust contact op met Tim Snelting, afdelingsleider brugklas via sneltingt@farel.nl of 033 4229020.